Toeristische informatie

Noord-Holland; een korte introductie
De Noordzeekust is Noord Hollands favoriete recreatieplaats, zowel ‘s winters als ‘s zomers. Naast zon, zee en strand kun je genieten van de natuur, de gezellige dorpen en stadjes en de vele activiteiten. Wie denkt aan de Noord-Hollandse Noordzeekust, denkt vaak aan badplaatsen zoals Callantsoog, Julianadorp aan Zee, Castricum aan Zee, Egmond aan Zee of Bergen aan Zee met gezellige paviljoens. In verschillende badplaatsen wappert op het strand de Blauwe Vlag, een erkenning van de Europese Unie voor schoon en veilig strand. Over wandel- en fietspaden ga je naar de natuurgebieden langs de kust.

De bollenvelden, gelegen net achter de duinen, zijn een lust voor het oog in de lente. Den Helder, Schagen, Alkmaar en Hoorn bereik je in korte tijd en zijn het bezoeken waard. En vanuit Den Helder ben je zo op het Waddeneiland Texel. Bezienswaardigheden zijn er ook genoeg. Denk aan de kaasmarkt in Alkmaar, Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna of Willemsoord in Den Helder.

Het landschap van Noord-Holland Noord kenmerkt zich door polders, dijken,stolpboerderijen, koeien, liefelijke dorpsgezichten, wolken en water. Kortom een typisch Hollands tafereel. Noord-Holland Noord heeft een verhaal te vertellen en te beleven.

Den Oever, aan de voet van de afsluitdijk op het voormalige eiland Wieringen, is een vissersplaats met een jachthaven. Vanuit Den Oever vinden onder andere robbentochten, wadloopexcursies en sportvisopstapdagen plaats. Elke zaterdag vindt hier de zeeverse vismarkt plaats.

De steden zoals Hoorn, Medemblik en Enkhuizen en de gebouwen aan de Ijsselmeerkust in Noord-Holland herinneren aan het rijke verleden.De rijkdom is te danken aan de VOC en Gouden Eeuw. De monumentale gevels vertellen het verhaal van de voormalige VOC steden. Rondom de havens is er van alles te vinden. De oude sluizen, pakhuizen en moderne jachthavens met alle voorzieningen, restaurants met terrasjes, musea en evenementen maken deze kust waar het goed toeven is. De binnenstad van Hoorn heeft een gevarieerd winkelaanbod, waar het gezellig funshoppen is.

Meer toeristische informatie kunt u vinden op de volgende sites:

www.noord-holland.com
www.vvvtopvanholland.nl
www.vvvhartvannoordholland.nl
www.laagholland.com
www.vvvenkhuizen.nl
www.westfrieseomringdijk.nl